Classic Chicken Biryani

  • Prep Time
    10
  • Cook Time
    20
  • Serving
    2

Ingredients

චිකන් බිරියානි

Directions

සාදා ගන්නා ආකාරය:

Step1

භාජනයකට වතුර දමා එයට සෝදාගත් සහල් එක් කරගෙන විනාඩි 15ක් විතර පෙඟෙන්න හරින්න. පෙඟෙන්න තියාගත් සහල් වලට චිකන් ස්ටොක් එක් කර බත 80%ක් පමණ ඉදෙන්නට පිසගන්න.

Step2

වෙනම බඳුනක් ලිපේ තියල ඒකට තෙල් හෝ ගී ටිකක් රත් වෙන්න දාල, ඉඟුරු, සුදුළූණු පේස්ට්, යෝගට්, ගරම් මසාලා, සූදුරු කුඩු, මිරිස් කුඩු, ලුණු, තක්කාලි පේස්ට්, චිකන් සහ කපාගත් අල එක් කර හොඳින් මිශ්‍ර කර මදගින්නේ පිසගන්න.

Step3

ගී තවරාගත් වෙනම බඳුනක් ගෙන ඒකට පිසගත් මස් සහ අල මිශ්‍රණයෙන් කොටසක් තට්ටුවක් විදියට අතුර ගන්න. ඒකට උඩින් බත් තට්ටුවක්, බැදගත් ළූණු, කොත්තමල්ලි කොළ, දෙහි සහ තක්කාලි පෙති අතුරා එයට උඩින් ඉතිරි මස් මිශ්‍රණය නැවත අතුරා පෙර පරිදිම බත් තට්ටුවක් එක් කරගන්න.

Step4

අවසානයට කහ කලරින් එක් කරගත් ෆ්‍රෙශ් මිල්ක් තැනින් තැනට ඉස,පියනකින් වසා අඩුම ගින්දරේ මිනිත්තු කීපයක් පිසගන්න.

You May Also Like

Leave a Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

පරිවර්තනය කරන්න »